Vem är Protega?

 

Om Protega

 

Några minuter. Det är allt som skiljer katastrofen från incidenten. Det är dessa minuter som är Protegas existensberättigande. Så är det något vi förstår är det vikten av tid, inte bara för bevarandet av mänskligt och ekonomiskt värde, utan även för skapandet av kvalitet. För kvalitet tar tid.

Sedan 1988 har vi haft som mål att tillverka och marknadsföra brandskyddsprodukter i absolut världsklass från vår produktion i Trelleborg. Sakta och säkert utvecklades företaget från att sälja ett fåtal produkter, till att idag erbjuda ett komplett sortiment för produkter inom passivt brandskydd för bärande stål- och träkonstruktioner och brandsäkra ytskikt, samt tätningssystem för byggnadens alla delar. Vi har vuxit långsamt men säkert, utan att tumma på våra egna högt uppställda kvalitetsmål.

Vår drivkraft är att bevara stora värden, vilket gör vårt miljöarbete till en självklarhet för oss. Vi är inte bara bäst i klassen på produktsidan, utan även i vårt hållbarhetsarbete – i hela produktionsledet. Mycket forskning och arbete ligger bakom att våra produkter håller branschens högsta miljöbedömning. Det medför att våra produkter kanske inte alltid kortsiktigt är billigast. Men vi tror att hållbarhet, långsiktighet och kvalitet alltid trumfar kortsiktiga vinster och låga priser. Och hittills verkar våra kunder hålla med oss.
För det är tillsammans med dem vi bygger en säker och hållbar värld. Det är tillsammans med dem vi bevarar det som är av värde – både mänskliga och ekonomiska.