Protega brandtätning, tryggt & säkert!

Vad menar vi med tryggt och säkert?

Högsta miljökrav

Protegas svensktillverkade brandtätningsprodukter möter marknadens högsta miljökrav. För dig som använder våra produkter innebär det trygghet. Med våra brandtätningsprodukter är det därmed enkelt att bli listad på projekt med höga miljökrav.. Vi strävar alltid efter att vara det bästa alternativet för miljön, nu och i framtiden. Genom att hänvisa till bedömningsföretag som Sunda Hus och Byggvarubedömningen påvisar vi vår ställning.

Enkel dokumentation

Det ska vara enkelt att göra rätt. Av den anledningen tillhandhåller vi enkla beskrivningar samlade i Protegas Brandtätningshandbok. Våra  brandtätningsprodukter är indelade i tre färgkoder. Grått system med brandfog NOVATHERM SP, för brandfogning mellan byggnadsdelar. Avsedd både för horisontell och vertikal brandfogning inomhus. Vårt gröna system med våra ECOMASTIC produkter är för brandtätning för kabel rör, och ventilationskanaler. Slutligen har vi orange system som är våra expanderande produkter för större plaströr, metallrör och kablar. Här kan du ladda ner Protegas Brandtätningshandbok. För att göra din egenkontroll på utförd brandtätning laddar du ner vår mall under dokumentation.

Teknisk support

Vi är kända för vår expertis inom brandskydd. Vår tekniska support är tillgänglig från 8-16 via telefon eller mail. De svarar på alla frågor som rör våra produkter. Detta är verkligen, en av fördelarna med egen utveckling och tillverkning. Vi har all kunskap i huset. Våra svensktillverkade produkter har inte bara högsta miljöbedömning utan håller även högsta kvalitet. Med ett nyöppnad säljkontor och ett säljteam som utgår från Linköping kommer vi numera dessutom närmare våra kunder.

Protega Academy

Vi arbetar hela tiden med att öka kompetensen inom brandtätning. Genom att öka den och komma in tidigt i projekten blir det betydligt lättare att få rätt förutsättningar. I själva verket finns det mycket att vinna i projekt med rätt förutsättningar.

Genom att brandtäta med våra brandtätningsprodukter hindrar man branden att sprida sig. Kortfattat, byggnader delas in i brandceller för att det ska finnas tillräcklig med tid att utrymma och för att begränsa konsekvenserna av en brand. En brandcell är en avskild del av en byggnad inom vilken brand under hela eller delar av ett brandförlopp kan utvecklas. Detta utan att den sprider sig till andra delar av byggnaden eller andra byggnader. Med våra brandtätningsprodukter ser ni därmed till att genomföringar av kabel, rör och ventilation uppfyller samma brandtekniska klass som byggnadsdelen de går igenom.

Är du intresserad av att lära dig mer om brandregler och krav? Kanske behöver du dessutom uppdatera dina produktkunskaper? Se vår teaser för att få inblick i hur vår digitala utbildning Protega Academy är indelad i olika kapitel och kunskapstest. Brandtätnings teaser 

Till sist, vill du anmäla ditt intresse till vår brandtätningsutbildning så gå till Protega Academy.