35 års erfarenhet och expertis

 

Det familjeägda företaget Protega AB startades 1988 i Trelleborg. Protega har utvecklats från att sälja ett fåtal produkter, till att idag erbjuda ett komplett sortiment för produkter inom passivt brandskydd med fokus på våra högt ställda miljö- och kvalitetsmål.

Ända sedan starten har Protega utvecklat, tillverkat och distribuerat alla produkter från Verkstadsgatan i Trelleborg. Det är en enormt viktig faktor att vi har all kunskap i huset, det är så vi kan jobba säkert och effektivt framåt. Vårt fokus ligger på att vara marknadens bästa alternativ för byggnaden, applikatören och miljön. För att kunna leverera kompromisslösa premiumprodukter är det en förutsättning att äga varje steg i tillverkningsprocessen. Våra brandskyddsprodukter presterar så bra att de idag efterfrågas över hela världen.

SVENSKTILLVERKAT

I vår tillverkning utgår vi alltid utifrån våra egenutvecklade recept. Dessa utvecklas i vårt labb, där vi arbetar fram rätt formulering för varje enskild produkt, där rätt brandegenskaper, hög finish, textur, jämn kvalitet och miljöklassning, alla är lika viktiga komponenter. Samtliga produkter genomgår både tillverknings och slutkontroller innan produkterna distribueras till våra kunder.

APPLICERING

För dig som ska applicera våra produkter, har vi valt att ta fram produkter som är så lika vanlig färg och fog i sin konsistens som möjligt. Våra brandskyddsprodukter är vattenbaserade, vilket gör att de är enkla att använda. Med en jämn och hög kvalitet sparar våra användare tid och kan arbeta säkert.

BYGGNADER

I köpcentrum, fastigheter, hotell, evenemangs- och offentliga byggnader, överallt där människor bor, lever och arbetar finns Protegas brandskyddsprodukter. Produkterna är uppskattade för den höga finishen av arkitekter, brandskyddsmålare och brandtätare. Våra brandskyddsfärger är anpassade för bärande stål- och träkonstruktioner samt brandsäkra ytskikt, även vår fog och brandtätning passar för byggnadens alla delar.

MILJÖKRAV

Vi har en miljösträvan som blir en allt viktigare anledning att välja Protega som leverantör, det innebär att vi alltid utvecklar produkter som är miljöanpassade. Våra produkter har branschens högsta miljöbedömningar. Säkerhet, hälsa och miljö genomsyrar alla våra medarbetares arbete.

 

PROTEGA – 35 års erfarenhet av brandskyddsprodukter i världsklass

Posted Under: Okategoriserad